Inspiratie

Wat is een portfolio? En waarom één opbouwen?

Een portfolio is een verzameling van het werk dat je hebt gemaakt of waaraan je hebt meegewerkt. Hoe moet dit eruit zien? Dat is afhankelijk van je vakgebied en je doel.


Wat is een portfolio? En waarom één opbouwen?

Als fotograaf, hovenier, schilder, aannemer of zelfstandig vakman of -vrouw, is het belangrijk om je werk te kunnen laten zien aan potentiële klanten. Een goed portfolio opbouwen is hiervoor essentieel. Maar wat is een portfolio precies en waarom zou je er één opbouwen? In dit artikel leggen we het uit en introduceren we een handige oplossing voor het opzetten van een professionele online portfolio website.

Wat is een portfolio?

Een portfolio is een verzameling van je mooiste werk, projecten, vaardigheden en ervaringen. Het is een visitekaartje waarmee je jouw expertise laat zien. Het maken van een portfolio kan zowel online als offline en wordt voornamelijk gedaan door fotografen, hoveniers, schilders, aannemers en andere (creatieve) vakmensen die iets tastbaars maken.

Waarom een portfolio website maken?

Een portfolio website is niet alleen een verzameling van je werk, maar het is ook een belangrijk marketinginstrument. Het helpt je om jezelf te presenteren en te onderscheiden anderen in jouw vakgebied. Potentiële klanten krijgen op deze manier snel een goed beeld van wat je te bieden hebt en of dit aansluit bij hun wensen.

Martin van Maaren

Een professionele website

Met ons portfolio systeem kunnen vakmensen eenvoudig en snel een eigen professionele portfolio website laten maken. De website is speciaal afgestemd op jouw vakgebied en doelen.
Stuur een berichtje

Jouw mooiste werk online presenteren?

Wij begeleiden je stap voor stap naar de ideale portfolio website.

Ook een eigen portfolio website?

Stuur een berichtje