Inspiratie

Beter geen portfolio dan een slecht portfolio

Wanneer je begint met het maken van een portfolio website, doe het dan goed en professioneel of doe het niet!


Beter geen portfolio dan een slecht portfolio

Online zie ik veel creatieve professionals die een eerste aanzet hebben gemaakt tot het maken van een portfolio website. Maar pas hiermee goed op! Wanneer je enthousiast begint met het maken van een online portfolio, doe het dan echt goed en professioneel. Belangrijk is ook dat je jouw portfolio eenvoudig kunt blijven up-to-date houden, zonder dat dit veel tijd kost. Wanneer je namelijk jouw portfolio website niet actueel houd, kun je potentiële bezoekers de indruk geven dat jouw werk niet aansluit bij hun vraag.

Ook geldt dit voor het maken van foto’s van jouw projecten, laat dit door een goede fotograaf en op hoge kwaliteit maken. Goede kwaliteit foto’s van jouw gemaakte werk zorgen voor een positieve beleving bij jouw website bezoekers.

Dus begin met het maken van een portfolio website en zorg ervoor dat je deze makkelijk actueel kunt houden en kunt updaten met je laatste gemaakte werk.

Zorg voor een professionele uitstraling

Een online portfolio is vaak het eerste wat potentiële opdrachtgevers of klanten van jou zien. Het is daarom belangrijk dat jouw portfolio een professionele uitstraling heeft. Gebruik een strak en modern ontwerp, zorg voor een duidelijke navigatie en kies voor hoogwaardige kwaliteit foto’s van jouw werk.

Houd je portfolio up-to-date

Een portfolio dat niet regelmatig geüpdatet wordt, kan de indruk wekken dat je geen recent werk hebt. Dit kan potentiële klanten afschrikken. Zorg er daarom voor dat jouw portfolio regelmatig wordt bijgewerkt met je laatste projecten en prestaties.

Kies de juiste focus keyphrase

Bedenk goed op welke zoekwoorden jouw doelgroep zoekt en laat deze terugkomen in de focus keyphrase van je pagina. Dit helpt je om beter gevonden te worden in de zoekresultaten en zo meer bezoekers naar je portfolio te trekken.

Zorg voor een goede gebruiksvriendelijkheid

Een gebruiksvriendelijke website zorgt voor een positieve gebruikerservaring. Zorg er daarom voor dat jouw portfolio makkelijk te navigeren is en dat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Dit verhoogt de kans dat ze langer op je website blijven en meer van jouw werk bekijken.

Maak gebruik van social media

Social media kan een krachtig middel zijn om jouw online portfolio onder de aandacht te brengen. Deel je werk regelmatig op je sociale kanalen en maak gebruik van hashtags om meer bereik te genereren. Zo vergroot je de kans dat jouw portfolio gezien wordt door potentiële opdrachtgevers en klanten.

Jouw mooiste werk online presenteren?

Wij begeleiden je stap voor stap naar de ideale portfolio website.

Ook een eigen portfolio website?

Stuur een berichtje